top of page
  • krahunen

Haminan naislaulajien kuoromatka Krakovaan

Päivitetty: 17. maalisk.Haminan naislaulajat tekivät kanssamme konserttimatkan Krakovaan kesäkuun alkupuolella vuonna 2018. Kuoro saapui Puolaan viideksi päiväksi ja antoi yhteensä jopa kolme konserttia, kaksi Krakovassa ja kolmas Tarnowskie Góryssa, kauniissa sleesialaisessa kaupungissa, joka sijaitsee 80 kilometrin päässä Krakovasta. Konsertoinnin ohessa halukkaat matkaajat ehtivät käydä Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseossa ja Wieliczkan suolakaivoksessa.
I päivä - Saapuminen Krakovaan


Kuoro saapui Puolaan iltalennolla Helsingistä. Kimmo oli heitä vastassa Krakovan lentokentällä, josta tilausbussi vei ryhmän Kazimierzin korttelissa sijaitsevaan hotelliin. Koska ryhmä saapui hotelliin todella myöhään, noin kello 22.00 Puolan aikaa, osa ryhmästä meni hotelliin kirjautumisen jälkeen suoraan nukkumaan.II päivä - Krakovaan tutustuminen ja retki Auschwitziin


Tälle päivälle oli suunniteltu tutustumista Krakovaan keskustaan ja sekä päiväretki Auschwitziin. Aamiaisen jälkeen alkoi suomeksi opastettu kaupunkikierros Krakovassa. Se aloitettiin Kazimierzista, eli juutalaiskorttelista, jossa ryhmä yöpyi. Sen jälkeen ryhmä jatkoi Wawelin linnan kukkulalle ja Vanhaan kaupunkiin. Melko pitkän kävelykierroksen jälkeen pidettiin lounastauko, jonka jälkeen kaikki halukkaat lähtivät Kimmon kanssa opastetulle päiväretkelle Auschwitzin keskitysleirille. Muut jäivät Krakovaan ja jatkoivat Krakovaan tutustumista Agnieszkan kanssa. Retki Auschwitziin on melko vaativa, sillä se kestää kokonaisuudessaan lähes 7 tuntia. Pelkästään museovierailu Auschwitz-Birkenaun molemmilla leireillä kestää yhteensä noin 3,5 tuntia ja siihen päälle tulee 1,5 tunnin bussimatkat suuntaansa.

Illalla ryhmä kokoontui yhteen ja söi yhdessä illallista eräässä meidän suosittelemassa krakovalaisessa ravintolassa.III päivä - Kaksi konserttia


Tälle päivälle oli suunniteltu kaksi konserttia. Pääkonsertti pidettiin Krakovan kulttuurikeskuksen salissa ja toinen esiintyminen oli ulkoilmatapahtumassa, jossa esiintyi monia erilaisia kokoonpanoja eri puolilta maailmaa. Aamiaisen jälkeen ryhmä harjoitteli hotellin kokoushuoneessa, minkä jälkeen kaikilla oli aikaa käydä omatoimisesti lounaalla. Kello 14.30 kuoro meni Kimmon johdolla kulttuurikeskukseen, jossa he pitivät lyhyen harjoituksen ja pääsivät tutustumaan konserttisalin akustiikkaan. Ensimmäisen konsertin jälkeen ryhmä piti vain lyhyen tauon ja suuntasi kävellen suoraan toiseen konserttipaikkaan, Podgórzen kaupunginosan torille pystytetylle esiintymislavalle.

Kahden onnistuneen esityksen jälkeen ryhmä suuntasi yhteiselle illalliselle Kazimierzin korttelissa sijaitsevaan tunnettuun ravintolaan, joka on erikoistunut perinteiseen puolalaiseen ruokaan.
IV päivä - Konsertti Tarnowskie Góryssa


Tänä päivänä yhtyeellä oli konsertti Tarnowskie Góryssa. Tämä lähes 62 000 asukkaan kaupunki sijaitsee noin 80 kilometriä Krakovasta länteen. Tarnowskie Góryssa sijaitseva historiallinen hopeakaivos liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2017. Lisäksi kaupungissa on ihanan puiston ympäröimä ainutlaatuinen barokkipalatsi, jossa on järjestetty konsertteja ja kulttuuritapahtumia tauotta vuodesta 1990 lähtien. Palatsissa on ravintola, hotellihuoneita sekä kaunis konserttisali, jossa esiintyy säännöllisesti muusikoita ja yhtyeitä eri puolilta maailmaa.

Aamiaisen jälkeen ryhmällä oli hieman vapaa-aikaa, jonka jälken oli lähtö Tarnowskie Góryyn, jossa kulttuuripalatsin johtaja oli järjestänyt lounaan palatsin omassa ravintolassa. Sen jälkeen ryhmällä oli aikaa lyhyelle harjoitukselle ja pienelle tutustumiskierrokselle palatsissa ja puistossa. Konsertti pidettiin kello 18.00 ja se oli erittäin suosittu paikallisen yleisön keskuudessa. Ryhmä palasi tilausbussilla Krakovaan melko myöhään illalla.


V päivää - Wieliczkan suolakaivos ja paluumatka


Tämä oli valitettavasti kuoron viimeinen päivä Puolassa. Paluulento oli suunniteltu myöhään illalle, jotta he ehtisivät viettää vielä kokonaisen päivän Krakovassa. Jokainen matkaaja sai itse päättää, mitä halusi tehdä tänä päivänä: käydä tuliaisostoksilla, tehdä retken Wieliczkan suolakaivokseen tai tutustua Oskar Schindlerin tehtaaseen rakennettuun museoon. Koska ryhmällä oli käytettävissä oppaana Kimmon lisäksi myös Agnieszka, heidät oli mahdollista jakaa pienempiin ryhmiin ja kumpikin sai oman suomenkielisen oppaan.

Lentokenttäbussi haki ryhmän hotellin edestä kello 19.30 bussi ja vei heidät Krakovan lentokentälle, josta he lähtivät Finnairin iltalennolla takaisin Helsinkiin.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page