top of page
  • krahunen

Oulun D'amen-kuoron konserttimatka Krakovaan

Päivitetty: 21. maalisk. 2023

Oululainen D'amen kuoro vieraili Puolassa joulukuussa 2016. Kaksi kuoron edustajaa otti meihin yhteyttä jo vuoden alussa, joten meillä oli rutkasti aikaa suunnitella heidän kanssaan esiintymismatkaa Krakovaan. Heidän toiveensa oli esiintyä kahdessa konsertissa ja samalla tutustua Krakovan historiaan ja kaupunkiin. Kuoro päätti tehdä matkan ennen joulua, koska he halusivat kokea matkan aikana upean joulutorin Krakovan Vanhassa Kaupungissa. Siinä vaiheessa emme vielä tienneet kuoron kanssa, että he pääsevät lopulta esiintymään joulutorin lavalla.

I päivä Saapuminen Puolaan

Kuoro saapui Varsovaan perjantaina aamulla, koska perjantaisin Finnair ei lennä suoraan Krakovaan. Olimme järjestäneet heille bussikuljetuksen Varsovan lentokentältä Krakovaan. Kuoro saapui Krakovan hotelliin iltapäivällä, jossa oli valmiina odottamassa lounas. Ilta oli jo täynnä ohjelmaa, kun monet päättivät mennä joko Krakovan Filharmonian konserttin tai Verdi-gaalaan Krakovan uuteen kongressikeskukseen.

II päivä - Konsertit joulutorilla ja kulttuuritalolla

Aamulla heti aamupalan jälkeen kuorolaiset tutustuivat kanssamme Vanhaan kaupunkiin, Wawelin linnan kukkulaan sekä Krakovan Yliopiston kortteliin. Opastetun kävelykierroksen jälkeen oli kuoron ensimmäinen esiintyminen joulutorilla. Krakovan joulutorilla järjestetään joka vuosi erilaisia jouluaiheisia konsertteja, joissa esiintyy yhtyeitä eri puolilta maailmaa. D'amen kuoro edusti hienosti Suomea esiintyen joulutorin lavalla kaksi kerta. Ohjelmassa oli mm. suomalaisia, ranskalaisia ja puolalaisia joululauloja. Upea laulua ja erikoinen laulukieli houkutteli monia joulutorilla olevia pysähtymään kuuntelemaan ja ottamaan kuvia tai videopätkiä kameroillaan.

Illaksi olimme järjestäneet kuorolle varsinainen konsertin Krakovan Podgórzen -kulttuuritalolle. Hienossa kamarimusiikkisalissa puolalainen yleisö antoi lämpimät suosionosoitukset kuorolle, joka innostui laulamaan pari ylimääräistä numeroa.

III päivä – Wieliczkan suolakaivos ja toinen konsertti joulutorilla

Sunnuntai-aamuna monet kuorolaiset lähtivät Kimmon kanssa Wieliczkan suolakaivokseen ja muut jäivät tutustumaan Krakovaan omatoimisesti. Iltapäivällä kuorolla oli kuitenkin vielä toinen esiintyminen joulutorilla. Tällä kertaa torilla oli vielä enemmän yleisöä kuin lauantaina. Konsertin jälkeen menimme yhdessä kevyelle iltapalalle läheiseen salaattibaariin.

IV päivä – Vapaa päivä

Maanantaina oli ohjelmassa halukkaille retki Auschwitziin ja illalla yhteinen juhlaillallinen Kazimierzin- juutalaiskaupunginosassa sijaitsevassa suositussa Sasiedzi-ravintolassa. Illalliseksi tarjoiltiin tyypillistä puolalaista ruokaa. Vaikka ruokailu kesti monta tuntia, niin hyvien ruokien ja vilkkaan keskustelun parissa aika meni todella nopeasti.

V päivä – Paluu Suomeen

Tiistaina oli vuorossa jo matka takaisin Ouluun, onneksi paluulento oli suoraan Krakovasta. Haluamme puolestamme kiittää kahta kuoron edustajaa Tuulaa ja Leenaa, joiden kanssa suunnittelimme yhdessä tämän onnistuneen matkan alusta alkaen. Ja niille ketkä asuvat Oulun seudulla suosittelemme lämpimästi menemistä D'amen kuoron konserttiin.

28 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page