top of page
  • krahunen

Cantinovum kuoron esiintymismatka Gdanskiin

Päivitetty: 21. maalisk. 2023

Jyväskyläläinen Cantinovum-kuoro otti meihin yhteyttä jo viime vuonna ja kyseli mahdollisuutta järjestää yhdistetty esiintymis- ja syyslomamatka Puolaan. Kuoron budjetti oli rajoitettu, joten päätimme yhdessä, että järjestämme matkan Gdanskiin, jonne pääsee edullisesti Wizzairin lennolla. Kuoro vietti 5 päivää Gdanskissa ja piti kaksi konserttia. Kuoroa varten järjestimme majatalotyyppisen majoituksen, joka sijaitsi parin ratikkapysäkin päässä Gdanskin keskustassa. Koko majatalo oli vain kuoron käytössä ja heillä oli siellä mahdollisuus harjoitella niin paljon kuin oli tarvetta.

I päivä - Saapuminen Gdanskiin

Kuoro saapui Gdanskin lentokentälle sunnuntaina illalla ja haimme heidät sieltä minibusseilla majataloon. Majatalossa kuoroa odotti jo lämmin iltapala ja tervetulodrinkit. Monet kuorolaiset päättivät vielä illalla mennä Gdanskiin keskustaan ja nauttia vähän kaupungin yöelämästä. Maanantaina ja tiistaina järjestimme kuorolle kaksi konserttia. Arki-illat ovat aina haastavia konserttien järjestämiseksi ja mietimme pitkään, missa konsertit kannattaisi järjestää, jotta kuorokonsertit saisivat mahdollisimman paljoin yleisoä. Päätimme järjestää yhden konsertin Gdynian kaupungissa, jonne meillä oli henkilökohtaisia kontakteja ja toisen konsertin Sopotin kauniissa pääkirkossa.

II päivä - konsertti Gdyniassa

Maanantain konsertti oli Gdynian Pyhän Jadwigan kirkossa, jonne menimme minibusseilla. Kirkossa meitä oli vastassa paikallisen kirkkokuoron jäseniä, jotka olivat järjestäneet kuorolaisille kahvituksen ja pientä purtavaa ennen esitystä. Cantinovum lauloi konsertissa todella kauniisti ja pitkien aplodien jälkeen kuoro lauloi vielä kaksi ylimääräistä kappaletta.

III päivä - Konsertti Sopotissa Tiistain konsertti oli puolestaan Sopotissa, ihanassa pienessä Gdanskin kyljessä sijaitsevassa kylpyläkaupungissa. Menimme Sopotiin kuoron kanssa SKM-paikallisjunalla. Konsertti oli Sopotin vanhassa kirkossa nimeltään ”Gwiazda Morza”, missä oli erittäin hieno akustiikka. Ja taas yleisö tykkäsi kuoron laulamisesta niin paljon, että yleisö nousi seisomaan aplodien aikana. Konsertin jälkeen järjestimme kuorolle illanvieton Sopotin parhaassa meren rannalla sijaitsevassa kalaravintolassa. Ruoka oli siellä ihanaa ja tuoretta. Tunnelma ravintolassa nousi kattoon kun kuoro lauloi kiitokseksi Sibeliuksen Finlandia hymnin ravintolan työtekijöille. Pari kuorolaista päätti käydä myös kastelemassa jalkansa meressä. IV päivä - Vapaata aikaa Gdanskissa Keskiviikko oli vapaapäivä kaikille ja ne jotka halusivat, pääsivät tutustumaan Gdanskin vanhaan kaupunkiin syvemmin järjestämällämme kävelykierroksella. Osa porukasta halusi myös tutustua uuteen Solidaarisuus-museoon, joka on rakennettu Gdanskin telakalle. V päivä - Paluu Suomeen Kuoro lähti takaisin Jyväskylään torstaina aamupäivällä. Meille jäi lämmin muisto tästä matkasta ja kaikille kuoromusiikin ystäville suosittelemme tutustumaan Cantinovum kuoron toimintaan ja käymään heidän konserteissaan. Tässä kuoron internetsivut: www.instagram.com/cantinovum

9 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page