top of page
  • krahunen

Wedelin suklaakahvila Krakovassa

Päivitetty: 17. maalisk.Puolan matkan aikana kannattaa kokeilla yhtä puolalaisten suosikkipaikoista: Wedelin -suklaakahvilaa. Wedel suklaabrändi merkitsee puolalaisille samaa kuin Fazer suomalaisille. Wedelin kahvilan löydä kaikista suosituista Puolan matkakohteista kuten Krakovasta, Varsovasta ja Gdanskista.


Tämä ainutlaatuinen suklaakahviloiden ketju houkuttelee asiakkaikseen kokonaisia perheitä, koska siellä on tarjolla jokaiselle jotakin. Tämän suklaamerkin mielenkiintoinen historia on myös maininnan arvoinen. Karol Wedel perusti vuonna 1851 ensimmäisen makeistehtaansa Varsovan Miodowa-kadulle. Hän myi siellä tuolloin vähän tunnettuja erikoisuuksia, kuten suklaata, mutta voitti nopeasti varsovalaisten sydämet. Jo tuolloin juotavasta suklaasta tuli yksi tehtaan kahvilan menun suosikeista. Yrityksen suurin suosio ajoittui maailmansotien väliseen aikaan. Vuonna 1930 avattiin suklaatehdas Varsovan Pragan kaupunginosaan, ja samalla uusien makeistuotteiden valikoima laajeni entisestään. Yrityksen valoisa tulevaisuus keskeytyi toisen maailmansodan vuoksi. Sodan päätyttyä tuotanto kuitenkin jatkui, mutta tehtaan omistajuus siirtyi valtiolle. Nykyään Wedelin suklaakahviloita löytyy kaikista Puolan suurimmista kaupungeista. Krakovassa se sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla Suurtorilla, ihan Marian kirkon vieressä.


Wedelin kahvilassa kannattaa käydä ehdottomasti Puolan matkan aikana. Voit kokeilla juotavaa suklaata useilla eri mauilla: pohjana on valkosuklaata, maitosuklaata, tai tummaa suklaata, ja sen lisäksi suklaajuomaa on mahdollista tuunata erilaisilla mausteilla. Toki kahvilassa saa myös muita makeisia kuten praliineja, suklaata monessa eri muodossa, jäätelöä ja kakkua. Juotavan suklaan lisäksi tarjolla on tietenkin myös kahvia, teetä ja erilaisia liköörejä.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page