top of page
  • krahunen

Krakovan joulutori

Päivitetty: 17. maalisk.Asiakkaat, ystävät tai perheenjäsenet ovat usein kysyneet meiltä, kannattaako Krakovaan matkustaa talvella. Tässä blogitekstissä kerron tarkemmin Krakovasta talvikohteena ja erityisesti joulun ajasta, jolloin Krakovan Vanhassa kaupungissa järjestestetään joulumarkkinat.


Suomalaiset matkailijat jo useiden vuosien ajan olleet hyvin kiinnostuneita tekemään Krakovan matkan joulun ja uudenvuoden seutuna. Krakova houkuttelee matkailijoita suurilla joulumarkkinoilla ja erilaisilla muilla joulunajan kulttuuritapahtumilla. Joulutorilla voi usein kuulla esiintyjiä eri puolilta maailmaa, jotka soittavat ja laulavat joululauluja Suurtorille pystytetyllä esiintymislavalla.


Joulun aikana matkailijat voivat kokeilla Krakovan ravintoloissa monia mielenkiintoisia puolalaisia jouluruokia ja juoda herkullista talven juomia, kuten puolalaista glögiä. Koska talvi Puolassa on melko lauhaa, voit jopa joulukuussa nauttia matkan aikana auringonpaisteesta. Lämpötilat eivät kuitenkaan ole kovin korkeita, yleensä noin 0 - +7 asteen välillä.


Krakova ei käytännössä nuku ollenkaan koko joulun aikana. Tarjolla on paljon erilaisia ravintoloita puolalaisesta aasialaiseen, musiikkiklubeilla soivat indierock tai jazz, konserttisaleissa klassiset orkesterit ja kuorot. Lisäksi Krakovasta järjestetään erilaisia teemaretkiä lähiseudulle. Mielenkiintoinen erikoisuus on se, että jouluviikolla monet hotellit tarjoavat puolalaisia jouluillallisia ja -brunsseja.


Joskus Krakovassa saattaa sataa lunta jo jouluna, mikä vain lisää kaupungin viehätystä, kuten kuvista näkyy. Jos kaipaat lyhyttä lomaa joulukiireiden keskellä, suosittelemme ehdottomasti Krakovaa. Voit hengähtää hieman ja nauttia kaupungin kulttuuritarjonnasta ja toisaalta voit halutessasi tehdä mainioita lahjaostoksia. Lue blogitekstimme Kazimierzin korttelista. Sieltä voit löytää ainutlaatuisia matkamuistoja krakovalaisten käsityöläisten pikkuputiikeista. Myös Vanhan kaupungin joulumarkkinoilla on mahdollista etsiä kivoja tuliaisia läheisille. Tarjoamme omatoimimatkailijoille Krakovan kävelykierroksen suomeksi myös joulun aikaan.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page