top of page
  • krahunen

Helatorstaimatka Varsovaan

Päivitetty: 2. maalisk. 2023

"Kiitos hyvistä järjestelyistä Varsovassa. Chopinin - puistokonsertti oli hieno kokemus, kuten koko matka. ” - Jouko, Varkaus


I päivä - Saapuminen Varsovaan ja Vanha kaupunki Helatorstaina järjestimme ryhmämatkan Varsovaan. Asiakkaidemme toiveena oli 4 päivän kulttuuripitoinen matka Varsovassa ja majoitus hyvätasoisessa modernissa hotellissa. Valitsimme ryhmälle Mercure Grand Hotelin sen erinomaisen sijainnin ja korkean laadun takia. Ryhmämme otti aamulennot Helsingistä Varsovaan ja he saapuivatkin Varsovan Frederic Chopin –lentokentälle jo kello 9 aikaan aamulla. Ennen kuin hotelliin majoittuminen onnistui päätimme tehdä kävelykierroksen Vanhassa kaupungissa. Kävelimme Nowy Swiat –kävelykatua kohti Vanhaa kaupunkia. Matkan varrella vastaan tulivat mm. Varsovan yliopiston rakennukset, Puolan Presidentin linna. Noin 20 minuutin kävelymatkan jälkeen saavuimme Varsovan Vanhaan kaupunkiin ja siellä sijaitsevaan Kuninkaan linnaan, jotka jouduttiin rakentamaan uudestaan II maailmansodan jälkeen. Käveltyämme ympäri Vanhaa kaupunkia veimme vieraat syömään Podwale 25 –nimiseen ravintolaan. Kellon 14 jälkeen ryhmä pystyi majoittumaan hotelliin ja iltapäivä oli heille vapaata aikaa. II päivä - Chopin ja Ooppera Toinen päivä oli musiikkipitoinen. Ensiksi vierailimme Frederic Chopinin syntymäkartanossa Zelazowa Wolassa, pienessä maalaiskaupungissa, joka sijaitsee noin 60 km Varsovasta. Pienessä suloisessa kartanossa voi tutustua tämän Puolan kansallissäveltäjän historiaan, musiikkiin, syntymäkotiin sekä sen ympärillä sijaitsevaan hienosti hoidettuun puistoon. Kesäisin Zelazowa Wolassa järjestetään lähes päivittäin pianokonsertteja. Illalla ryhmämme suuntasi puolestaan oopperaan. Mahtava Puolan kansallisoopperan rakennus Teatr Wielki on kokemus jo itsessään. Teatr Wielki on yksi Euroopan suurimmista teatterirakennuksista ja se on ollut yli 170 vuotta Puolan kansallisoopperan, -teatterin ja -baletin käytössä. Ryhmämme meni kuuntelemaan Puccinin oopperaa Madame Butterfly, jonka pääosassa loisti eteläkorealainen nouseva tähti Karah Son. Esitys oli loppuun myyty, sillä ooppera on todella suosittua varsovalaisen yleisön keskuudessa ja liput oopperan pitääkin ostaa ajoissa etukäteen.


III päivä - Polin – Varsovan juutalaismuseo Varsova on panostanut viimevuosina erityisen paljon museoihin, jotka kertovat näyttelyjen kautta Varsovan rikkaan ja ajoittain traagisen historian. Tuorein näistä on Polin – Varsovan juutalaismuseo. Museon on suunnittelut suomalainen arkkitehti Rainer Mahlamäki työryhmineen. Hän saikin tämän rakennuksen suunnittelusta Suomen ensimmäisen Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon. Eli meille suomalaisille museossa oli kaksin verroin katseltavaa. Ensiksi valtavan laaja näyttely, joka kertoo 1000-vuotisen puolanjuutalaisten historian. Ryhmämme kiersi museossa 3 tuntia ja siltikin jäi sellainen olo, että osa näyttelystä jäi näkemättä. Toiseksi itse rakennus, joka on todella näyttävä sekä sisä- että ulkopuolelta ja yhteen kohtaan museota ympäröivää puistoa on istutettu pihlajia ja koivuja. Liekö tämä arkkitehdin suomalainen signeeraus? IV päivä - Puistokonsertti ja paluu Suomeen Ryhmämme oli valinnut iltalennot Suomeen ja sen ansiosta sunnuntaina heillä oli mahdollisuus mennä vielä kuuntelemaan hotellin lähettyvillä sijaitsevaan Lazienkin -kuninkaalliseen puistoon Chopinin pianokonserttoa Varsovan musiikkiyliopiston oppilaiden esittämänä. Sopivasti tämän kesäkauden Lazienkin -puistokonserttisarjan ensimmäinen konsertti sattui kyseiselle sunnuntaille.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page